Emilia Romagna

Emilia-Romagna is een regio van Noord-Italië. Ruwweg heeft het een rechthoekige vorm, de regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische Zee, in het noorden door de rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. De regio grenst aan de regio's Piëmont, Ligurië, Toscane, Marken, Lombardije en de zelfstandige republiek van San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is de regio een van de vlakste in Italië.

Emilia-Romagna is een dichtbevolkte regio, vooral in de vlakke helft ervan, en het is ook een van de rijkste regio's en over het algemeen wordt het beschouwd als een van de beste regio's van het land om in te wonen. De keuken van Emilia-Romagna is een van de meest karakteristieke van Italië.

De landbouw is uit een economisch oogpunt de belangrijkste activiteit: graan, aardappels, maïs, tomaten en uien zijn de belangrijkste landbouwproducten, naast fruit en druiven voor de productie van wijn, waarvan lambrusco (wijn) waarschijnlijk de beroemdste is. De veeteelt is ook ver ontwikkeld, met name het fokken van varkens en koeien.

Emilia-Romagna heeft ook een gezonde industrie, vooral de voedingsindustrie en het toerisme aan de kust van de Adriatische Zee. De badplaatsen van de regio behoren tot de belangrijkste aan de Adriatische kust zoals Rimini, Cattolica en Riccione. Wat cultureel toerisme betreft is de Emilia Romagna enigsinds miskend ten overstaan van Toscana.

De hoofdstad en ook belangrijkste stad van de regio is Bologna, een historisch, cultureel en onderhoudend centrum dat landelijk van groot belang is.

Sommige van het imago van de Emilia Romagna...

Dove sono le case dell'Emilia Romagna?

Stiamo sistemando i dati delle nostre case in Emilia Romagna, quindi per un po' di tempo non saranno on line.

Per ora puoi vedere solo le case nelle Marche.

Puoi comunque chiederci informazioni per email, telefono o tramite il form qui sotto:

  1. Se non vuoi usare il form contattami come preferisci: Claudio Guatelli Tel. (0039) 0721-736759 Cell. (0039) 338 6310620 E-mail claudio@itcasa.eu